About

Hi there, gorgeous!

Ik ben Svea Vermeersch, een 22-jarige blogster, studente en freelance journaliste. Ik kom uit België, maar woon sinds kort in pretty Amsterdam.  Leuk dat je meer wil weten over Les folies en/of mij!

'Les folies des XX' werd geboren op een broeierig warme zomerdag in augustus 2013. Ik liep op dat moment al anderhalve maand stage bij een andere blog die vooral te maken had met nieuws op gebied van fashion, beauty en lifestyle. Hetgene wat ik daar moest doen, vijf blogposts per dag schrijven aan de hand van persberichten, vond ik niet leuk. Altijd positief schrijven was zo bijvoorbeeld één van de regels waar ik het moeilijk mee had. Eerlijkheid kwam niet altijd op de eerste plaats en kwaliteit ging zo meestal wel eens verloren in kwantiteit. Ieder z'n ding natuurlijk en nieuwsblogs moeten er zeker ook zijn, maar ik had het er moeilijk mee dat ik tegen de lezers van de artikelen die ik zogezegd enthousiast schreef, loog over hoe fantastisch het product/restaurant/winkel/merk/... wel was, terwijl ik het daar zelf meerdere keren mee oneens was.

Het was vanuit die instelling dat ik zelf behoefte had aan meer eerlijkheid, echtheid en emoties op het web. Dat werden uiteindelijk de drie pijlers van mijn blog zoals ze vandaag is, een stukje online leesvertier waarin ik vooral gewoon mezelf kan zijn.

Maar wie ben 'ik' dan? Dat is de vraag die mij het meest wordt gesteld en meteen ook de moeilijkste. Let's try. Iedereen heeft een verhaal en dit is het mijne.

Nog niet zo lang geleden was ik een onzeker iemand. Ik dacht te weten wie ik was en zocht daar bevestiging voor in grote en kleine dingen en vooral bij anderen. Daarom leefde ik mijn leven vooral door andermans ogen, volgens wat mijn omgeving en de maatschappij van mij verwachtte. Na mijn middelbare school besloot ik psychologie te gaan studeren aan de universiteit van Gent, waar ik toen ook op kot zat. Dat was een verschrikkelijk verwarrende periode voor mij, waar ik nu op terugkijk als een hele serie levenslessen waarbij mijn hart heel wat te verduren kreeg. Ik liep verloren, in mezelf en in het beeld dat ik tot dusver van de wereld had. In de zomervakantie besloot ik, na enkele gebeurtenissen, dat het genoeg geweest was met steeds dingen voor anderen te doen en in functie van hen te leven. Ik wou wel eens weten wie ik was en besloot, hoe cliché dat ook mag klinken, eens eerlijk naar mezelf en mijn leven te kijken.

Ik besloot journalistiek te gaan studeren in Brussel, een vak dat simpelweg is wie ik ben en waar ik mij thuis in voel. Tot ik na een tijdje out of nowhere enorme spierverkrampingen in mijn rug en nek kreeg, waardoor ik gedurende twee maanden amper uit bed kon komen. De hoofdreden hiervoor was een wel zeer maatschappelijke ziekte: stress. De stress kwam voort uit alles goed te willen doen, vervolgens honderden keren neer te gaan en de pijn van het verleden op te kroppen en steeds door te gaan. Dat is het moment waar ik mijn eerste belangrijke les leerde: mijn geluk ligt enkel en alleen in mijn eigen handen. Door verantwoordelijkheid op te nemen voor mijn eigen leven en meer naar mezelf en mijn lichaam te luisteren krabbelde ik langzaam maar zeker terug op uit die periode. Intussen verhuisde ik voor een bachelor Communicatiewetenschap definitief naar Amsterdam.

Sindsdien zijn zelfrespect, passie, eerlijkheid en zingeving het allerbelangrijkste voor mij. Ik weet dat ik hier niet de enige in ben en ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is als je leven ineens helemaal fout aanvoelt en je bang wordt van de persoon die je wordt. Ik weet hoe het voelt om je hulpeloos en immens alleen te voelen op de wereld. Daar ben ik achteraf gezien dankbaar voor, omdat ik anders nog steeds in die inhoudsloze bubbel had geleefd. Ik geloof erin dat hoe dieper je valt, hoe sterker je wordt en hoe meer je jezelf leert kennen. Emoties voelen als deze, die zo diep en hartverscheurend zijn, is iets waar elk mens vroeg of laat mee geconfronteerd wordt. Dus besloot ik om Les folies des XX te creeëren, mijn eigen wereld waar jij en iedereen die wil héél welkom is om deel van uit te maken door het simpelweg te lezen en/of feedback te geven. Een wereld waarin hoop en liefde in the end altijd het slechte overwinnen. Waarom? Omdat pure (eigen)liefde simpelweg krachtiger is dan de meest diepgewortelde haat.

Op Les folies des XX deel ik mijn ervaringen uit mijn dagelijks leven op een heel persoonlijke en authentieke manier met jou. Mijn drie pijlers (Eerlijkheid, Echtheid, Emoties) zijn hierbij de basis van alle posts met daar bovenop een flinke dosis (zeer flauwe) humor en een klein beetje drama. Van mij hoef je ook geen rond de pot gedraai verwachten, ik zeg het gewoon zoals het is en ga geen taboes uit de weg. Het is geen mode, beauty of lifestyleblog maar eerder een mix van dat alles als personal blog. Mijn doel is vooral jou als lezer te inspireren op een eerlijke manier. Verwacht geen ellenlange blogposts over de zin van het leven, maar eerder kleinere posts die ik stuk voor stuk uit het diepste van mijn hart heb geschreven om jou een fijn gevoel te geven en je een stap dichter te brengen bij wie je bent en/of wil worden.

De onderwerpen zijn dan ook heel divers en gaan van beautyproducten die ik een meerwaarde vind hebben, inspirerende outfitposts en lifestyle tips en how to's tot mijn wekelijkse columns over alles wat mij bezighoudt. Mijn blog is geschreven voor lezers van alle leeftijden, die net als ik een honger hebben naar echtheid, eerlijkheid en emoties. Voor jonge twintigers tot zestigplussers die zich herkennen in wie ik ben en wat ik meemaak. Voor levensgenieters die evenveel behoefte hebben aan passie en een leven aan de oppervlakte uit de weg gaan. Maar via Les Folies schrijf ik vooral met hart en ziel voor elke persoon die gewoon 100% zijn/haar unieke zelf wil zijn.

What's in it for you?

  • Style File: Stijl is het verhaal over jezelf dat je vandaag aan de wereld wil vertellen. De rol die mode daarin speelt is dat je eigen verhaal opgebouwd is uit verhalen van andere, inspirerende mensen en attributen waarin iemand zichzelf herkent. Dat is het moment waarin een kledingstuk tot leven gebracht wordt door je eigen betekenis er aan te geven. Stijl bestaat uit deeltjes dromen, verlangens en hedendaagse magie. Ze bestaat uit wie je bent, maar ook uit wie je was en wil zijn. Iemand met stijl kleedt zich in de eerste plaats voor zichzelf, uit respect voor de eigen persoonlijkheid en vanuit een kennis over het eigen lichaam. Stijl heb je niet, die leef je, die ben je.
  • Keys to succes: de kern van het nieuwe Les folies. Het draait rond persoonlijk succes en verschillende manieren waarop je je eigen succes kan bereiken. De definitie van persoonlijk succes staat los van maatschappelijke conventies en nodigt uit tot zelfreflectie. Door middel van het delen van persoonlijke verhalen van anderen en ideeën ontstaat er een groter, gezamenlijk avontuur naar het ontdekken en transformeren van waarden als geluk en zelfbeeld. Dit maakt het authentiek, want een reis door iemands leven toont niet enkel hoogtepunten. Het is rauw, persoonlijk en soms worden er fouten gemaakt.
  • Opinion: gaat uit van het geloof dat iedereen het recht heeft op een eigen stem en beklemtoont het hebben van een eigen mening en kritisch denken. Het is een uitdaging om verder, dieper te denken. Anders, misschien. Het wakkert de zin aan om te communiceren met elkaar en geen taboes uit de weg te gaan, maar ze te bespreken. Momenten delen.
  • Inspirational: We krijgen elke dag kansen. Kansen om te groeien. Je vindt ze in kleine en grote dingen. Zoals iets extra's doen voor een ander en er zelf blij van worden of naar een nieuwe tentoonstelling gaan en een nieuw inzicht krijgen. De kans om te luisteren naar het verhaal van een ander. Om te leren uit eigen fouten. De kans om te reizen. Als is het maar in je eigen gedachten. De kans om jezelf te ontdekken. Elke dag weer.
  • Personal: Ik geloof in de kracht van verhalen. Ik deel mijn eigen ervaringen op een authentieke en persoonlijke manier. Dit is mijn deel van het verhaal waar we allemaal aan deelnemen.

Als je zin hebt gekregen om Les folies te ontdekken, dit zijn alvast mijn favoriete posts:

    Hoogsensitief zijn, wat is dat?
    Anaïs Anaïs Premier délice
    Saying no to push-up bra's
    Wat is Communicatie? In dialoog
    5 bedroom lessons for polite pussies
    'Keep it light. Don't get too hurt.'
    Hoe je ex vergeten in 7 dagen

Want to tell/ask me something?

Ik vind het altijd superleuk om mails of comments te krijgen met tips en/of feedback erin. Wil je mij gewoon iets vertellen, mis je iets op Les folies of wil je gewoon meer weten? Graag! Je mag mij altijd een mailtje sturen naar svea@lesfoliesdesxx.com of je kan dat ook via het contactformulier doen.

Op dit moment ga ik over het algemeen geen samenwerkingen aan. Ik heb besloten geen winst meer te halen uit mijn blog en dit met als hoofdreden om mijn objectiviteit te bewaren. Gratis producten zonder mailtje vooraf (info@lesfoliesdesxx.com) worden teruggestuurd.

Sociale media

Je kan mij volgen op Instagram, Twitter, Facebook en sinds kort ook op Youtube en Bloglovin' (voor de lezers die mij reeds volgden, de bloglovin' pagina van de oude website is verwijderd, dus je kan mij vanaf nu volgen via deze link).

... and always remember: Lack of passion is fatal.