BEAUTY: Estée Lauder stay-on shadow paint

Style file -

P1030806kleinmettitel Onlangs was het weer eens tijd voor een bezoekje bij de parfumerie en uiteraard is het steeds een inwendige strijd om er buiten te stappen zonder iets mee naar huis te nemen - ik zie het als een soort souvenir. Enfin, ditmaal was mijn oog gevallen op de Estée Lauder Stay-On Shadow Paint. Het potje deed me direct denken aan de bekende paint pots van MAC die ik maar al te graag als oogschaduwbasis gebruikte tot ik het dekseltje eens niet goed had toegeschroefd en hij de volgende dag helemaal was uitgedroogd.. Ik kon het dus niet laten om de Estée Lauder variant mee te nemen en te testen of hij even goed is als de paint pots van MAC. For the sake of the blog, natuurlijk. P1030830kleinenmettitelDe kleur die met mij mee naar huis ging is #08 STEEL. Deze kleur werd recent gelanceerd en leek mij een aparte kleur, eentje die ik nog niet in mijn 'stash' had zitten. Bovendien was de swatch die ik in de winkel op mijn hand maakte onweerstaanbaar mooi en dat was uiteraard de doorslag om me naar de kassa te begeven. What can I say.. I'm a sucker for so much prettiness. De kleur #08 STEEL is - zoals je hieronder op de swatch kan zien - een heel unieke kleur. op het eerste zicht denk je dat het een grijs-zilvere kleur is, tot je de spikkeltjes goud erin terugvindt, net als hier en daar wat groen- en blauwtinten. Heel apart. Heel mooi. En vooral heel draagbaar, voor elke gelegenheid - jawel, ook voor overdag. P1030866swatcheskleinmettitelJe kan de kleur namelijk op verschillende manieren aanbrengen zodat je telkens een andere finish krijgt. Je kan het dik aanbrengen, zodat je een intense kleur krijgt (rechtse swatch) of je kan een dunne laag aanbrengen en vervolgens uitblenden over het hele ooglid zodat je een mooie subtiele "wash of color" op je oogleden draagt, met verrukkelijke glitters erdoorheen (linkse swatch). Bovendien maakt het ook een verschil of je met je vingers of een kwast blend. Wil je liever een minimum aan glitters; blend dan met je vinger door semi-deppende en -wrijvende bewegingen met elkaar af te wisselen (zo blijft het merendeel van de glitters op je vingers zitten, maar vergeet je handen niet te wassen nadien) ben je echter wel een fan van glittery make up, gebruik dan een kwast zodat de glitters op je huid blijven of maak deppende bewegingen met je vingers (vermijd wrijvende bewegingen). Wat me wel opviel is dat je snel te werk moet gaan met het blenden, want eens de oogschaduw is gedroogd zit hij vast en zal hij niet bewegen. Blijf je echter met je vingers/kwast over de oogschaduw gaan, dan zal het beginnen afbladeren. Yep, this is when the horror happens! Dit is mij overkomen omdat ik mij als lenzendraagster soms wel eens schuldig maak aan "ogenwrijven". Met alle gevolgen van dien (afgebladerde ooglook). Dit was een big no no voor mij en ik keerde de dag nadien direct terug naar de parfumerie voor meer uitleg hoe dit mogelijk was. Daar vertelden ze me dat je dit kan voorkomen door een heel erg dunne laag poederoogschaduw over de Estée Lauder oogschaduw aan te brengen, als een soort 'setting powder'. Sindsdien geen last meer van gehad, hoeveel ik ook in m'n ogen wrijf. Gelukkig! P1030848kleinmettitelNog een manier hoe je de Estée Lauder oogschaduw kan gebruiken, is door het als oogschaduwbasis aan te brengen. De intensiteit van glitter en kleur die je onder je oogschaduw wilt laten doorschijnen hangt volledig van jouw look en persoonlijke voorkeur af - maar één ding is zeker; met de Estée Lauder als basis zit je oogschaduw de héle dag én nacht goed. Dit heb ik getest door met de swatches te gaan slapen - for the sake of the blog - en ik was aangenaam verrast met het resultaat. Hoewel de intensiteit van de kleur wel iets was afgenomen, was te kleur nog steeds meer dan zichtbaar én waren er geen tekenen van 'smudging'. De swatch die ik in een streep aanbracht, was nog steeds een streep toen ik wakker werd. Great job Estée Lauder, want dit was met mijn MAC paint pots niet het geval. Die waren op het einde van de dag verdwenen van mijn oogleden. Mijn verdict: Positief:

  • gemakkelijk & snel aanbrengen (eens je het gewend bent)
  • veelzijdig: je kan er verschillende looks mee creëren door het op verschillende manieren aan te brengen
  • kan als oogschaduwbasis worden gebruikt & zorgt daarbovenop voor een extra mooie finish
  • blijft eindeloos lang zitten & creast niet

Negatief

  • prijzig: kost ongeveer €24 per potje
  • kleine kleurselectie (8 of 9 kleuren)
  • de glitterige versies bladeren af wanneer je in je ogen wrijft (oplossing: breng een dunne laag poederoogschaduw over de cream eyeshadow heen)

Eindconclusie: Ik ben uiteindelijk heel blij met mijn aankoop aangezien hij als oogschaduwbasis elke oogschaduw naar een volgend niveau brengt (met de glitters die subtiel doorkomen onder de poederoogschaduw) én hij alles urenlang op zijn plaats houdt. Véél beter dan de MAC paint pots en Maybelline color tattoos dat doen. Echter, ben je alleen van plan hem als oogschaduw te gebruiken, dan denk ik dat je beter naar MAC paint pots of de color tattoos van Maybelline gaat, aangezien die van MAC of Maybelline niet het risico op afgebladerde ooglooks met zich meebrengen. Bovendien heeft  MAC ook een pak meer kleuren in haar assortiment dan EL. Wat de draagduur betreft kan je altijd een andere oogschaduwbasis gebruiken onder je cream eyeshadow, zodat deze langer blijft zitten.

Reacties

Mme Sophistique schreef

oh my wat een prachtige glitter! ik ben verkocht :D ik zou het niet meteen als basis gebruiken, want wie wil nu nog iets aanbrengen over die prachtige kleur? :D

Helena_xx schreef

Oh but trust me, als basis onder een neutraler poedertje is hij ook echt stunning!

Eline schreef

Hij ziet er echt prachtig uit, super!