BEAUTY: I'd rather sleep than wash my face

Style file -

P1000623-001 Laten we het even hebben over examenhuidjes. Je kent het wel, die twee periodes in het jaar - en als je malchance hebt zijn het er drie - waar het gewoon fysiek onmogelijk is om er op je best uit te zien. Speur ik enige herkenning? Good, 'cause we're gonna talk about skincare today! Ikzelf heb een heel gevoelige huid. Stress, eens een nachtje doordoen of gewoon mijn make-up vergeten afdoen 's avonds... Het resultaat zie ik direct and it's not a nice view. Je kan je dus wel inbeelden wat zo'n examen/stress periode met mijn huid kan doen (toegegeven: niet alleen door de stress, maar ook door de enorme luiheid die precies dán haar kop opsteekt). Dat gezegd zijnde, moet ik ook opbiechten dat het mij normaal bitter weinig kan schelen hoe ik er uit zie wanneer ik achter mijn boeken lig te creperen, want.. who cares? Iedereen ziet er dan slecht uit, right? Echter, aangezien ik vlak na mijn laatste herexamen linea recta op reis vertrek (Mimizan, here I come!) wou ik er ditmaal toch voor zorgen dat ik op zijn minst vertoonbaar ben na de blokperiode en me niet 'the last girl on earth' waan omdat elke hot guy het op een loopje zet. Dus, je raad het al, ging ik op zoek naar een middeltje om mij niet langer zorgen te hoeven maken over dat verschrikkelijke 'examenhuidje'. Aangezien ik eerder al vermeldde dat ik ongelofelijk lui ben tijdens de examens - klinkt als een contradictie, maar het is zo en nee u krijgt geen ranzige details - was het van uiterst belang dat het gezochte wonderproduct bovendien slechts een minimum aan tijd inpalmt. Want ja, examens is ook een beetje aan time-management doen. Het moet snel gaan én effectief zijn! Mission impossible, you think? Think again!  I present to you: Bioderma Sensibio H²O en Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, mijn twee nieuwe bff's in dagen van nood. P1000628-001

 

Skincare fanatics zullen mij geen ongelijk geven bij het vernoemen van dit pareltje. Bioderma Sensibio H²O is namelijk erg gekend en geprezen in beautyland. En terecht. Geen zin om elke ochtend en avond het hele lijstje af te gaan; reiniger, lotion, dag/nachtcrème enzoverder enzovoort? Gebruik gewoon Bioderma. Zeker in combinatie met de Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's (zie verder) volstaat dit als skincare routine tijdens donkere examen/stressdagen. Wat doet het? Het micellaire water van Bioderma bevat minuscule bestanddelen die je huid van alle vuiligheid ontdoet. Zoals elke reiniger dat hoort te doen. Maar in tegenstelling tot andere reinigers herstelt én kalmeert deze de huid ook, een beetje zoals een dag/nachtcrème. Bovendien werkt hij razendsnel en ultra krachtig. Bevochtig je watje, wrijf over je gezicht, et voilà. And on top of that is deze micellaire lotion ook nog eens hypo allergeen en bevat noch parfum, noch parabenen. Een ware sensatie voor de gevoelige huid dus. Hydrateren doet hij echter niet, vandaar dat de MRC van Kiehl's (zie verder) echt wel nodig is, toch zeker 1x/week. Gebruiksaanwijzing: Piece of cake! Gewoon een wattenschijfje bevochtigen, een paar keer over het hele gezicht gaan, et voilà... you're done!

 
Oké. Hij is dus fenomenaal goed. Punt. Of nee, uitroepingsteken!
Eén groot nadeel: hij is moeilijk verkrijgbaar en kost een pak meer in België dan in Frankrijk - aangezien het een Frans merk is.  Dus als je een tripje Frankrijk op je agenda hebt staan... niet vergeten inslaan die handel!
In België kan je dit merk normaal ook verkrijgen in de kleinere versies (100ml en 250ml) in de apotheker, maar dan is hij een pak duurder.
Tot voor kort heb ik in Gent nog maar één apotheker gevonden die de grote flessen verkocht aan redelijke prijzen, en dat was in de apotheek in de Veldstraat (daar krijg je 2 grote flessen voor de prijs van 1!)
Maar gelukkig bestaat er ook zo iets als het internet. Op de website van NewPharma, de belgische online apotheker, kan je de grote flessen van Bioderma bestellen tegen schappelijke prijzen (oké, nog steeds duurder dan in Frankrijk, maar we moeten nu eenmaal roeien met de riemen die we hebben). Hou vooral hun acties in de gaten, ze hebben namelijk vaak reducties op de hele Bioderma lijn.
 
 

P1000507-001

De Kiehl's Midnight Recovery Concentrate is een soort verwenmasker voor élk huidtype. Breng dit ongeveer 1x per week aan op je met Bioderma gereinigde gezicht, voor het slapengaan, and you're good to go!  Inderdaad, je hoeft dus niet elke ochtend en avond met crèmekes te smeren, this boy does the trick - tenminste tijdens de examens (lees: soort-van sociaal isolement). Op gewone dagen, wanneer je vaak buitenkomt en je je huid blootstelt aan city dirt, raad ik toch aan om dagelijks een (hydraterende) dagcrème te gebruiken.  Wat doet het? Pak er eventjes een kopje thee/koffie bij, want dit wordt een hele boterham. De naam "midnight recovery concentrate" is in ieder geval goed gekozen, want het doet exact wat de productnaam aangeeft. Ik zal het even met je overlopen:

 • Concentrate: Deze olie bestaat voor 99% uit natuurlijke bestanddelen en het bevat geen parabenen. Verder zorgen de natuurlijke ingrediënten (squalaan, teunisbloem, lavendelextract en essentiële oliën) voor het fenomenale effect op onze huid. Voor hen die geen lab-rats zijn - mijzelf inclusief - zocht ik even op wat de werking van deze ingrediënten ongeveer inhoudt: - De koriander- en rozenbottelzaadolie bieden de huid een volledig aanbod van omega's 3, 6 en 9. Omega 3 en 6 essentiële vetzuren hebben een verstevigende invloed op de huid en houden de opperhuid gehydrateerd. - De lavendel zorgt voor een frisse teint, helpt vlekken en oneffenheden tegen te gaan en kalmeert de huid. - De rozemarijnextracten helpt je huid vocht vast te houden en de gezichtsspieren te ontspannen waardoor het ook effectief is in de strijd tegen kleine lijntjes in het gezicht. - Geranium bevordert de bloedcirculatie en houdt de olieproductie van de huid in evenwicht, waardoor vettige huidtypes na verloop van tijd minder last zouden hebben van een vettige T-zone. - De squalaan, wat een soort olijvenextract is, gaat de huid hydrateren: het houdt de vochtbalans op peil en houdt de huid soepel. - And last but not least: de teunisbloem, het gouden ingrediënt, is bijzonder rijk aan omega 6 essentiële vetzuren die de hydratatie en elasticiteit van de huid bevorderen zoals geen enkel andere plant dat kan.
 • Recovery: De olie dringt meteen binnen in de huid en maakt ze zacht, stralend en stevig. Ideaal dus voor de doffe winterhuid of wanneer je huid in de zomer erg heeft geleden onder de zon, wind en zeezout/chloorwater of (her)EXAMENSTRESS.
 • Midnight: Je gebruikt de Midnight Recovery Concentrate best 's nachts. Op dat moment is je huid namelijk het meest actief met zichzelf te herstellen en te vernieuwen, waar de MRC een handje bij steekt.

Gebruiksaanwijzing:  Er is een specifieke manier om het product op de huid aan te brengen. Je mag het in elk geval NIET opsmeren! Dit is wat Kiehl's aanraadt:

 1. Breng twee tot drie druppels aan in de palm van uw (gereinigde) hand.
 2. Doop uw (schone) vingertoppen licht in de olie.
 3. Druk uw vingertoppen zacht op uw kaken, voorhoofd en kin om het product gelijkmatig te verspreiden.
 4. Het verspreiden van het product over uw hele gezicht doet u al deppend, niet al wrijvend (al wrijvend gaan de moleculen van de essentiële oliën kapot en daalt de effectiviteit van het product)

Why I recommend this:  Met mijn gevoelige huid ben ik al jaren op zoek naar een product zoals dit - en bijgevolg ben ik al jaren het slachtoffer van misleidende reclame - maar eens je het gevonden hebt, weet je het. Vergelijk het met het 'love at first sight'-gevoel. I'll try to keep this short, en kan het samenvatten met "het product doet wat het moet doen."

 1. Het verbetert zichtbaar de staat van je huid en dat in nog geen één nacht én voor sommigen reeds na het eerste gebruik.
 2. Je krijgt er het zachtste babyvelletje van.
 3. Na één week gebruik merkte ik dat mijn poriën zichtbaar verkleind waren en dat andere huidklachten verminderden en, na langdurig gebruik, zelfs verdwenen.
 4. Verder heeft dit product de meest heerlijke geur die je je kan inbeelden, het doet je instant denken aan een soort wellness of relaxation/spa-treatment. Bye bye stress!  

Nadeel: de kostprijs. 39 euro voor 30ml of 55 euro voor 50ml Het is dus iets duurder dan pakweg een blauwe pot Nivea, maar indien jij ook desperate op zoek bent naar een anti-examenhuid én relaxatie treatment in één, dan is dit misschien iets voor jou! Share it: Hoe verzorg jij je huid in dagen van stress? 

 

 

Reacties

Mme Sophistique schreef

No way dat ik ooit ga slapen zonder mijn make-up eraf te halen, dat is gewoon vragen om problemen :p

Svea_XX schreef

Ik wou dat ik ook zo consequent was, soms durf ik het wel eens te 'vergeten' - shame on me! XX

Helena_xx schreef

Als ik make up draag gaat dat er bij mij dezelfde avond ook nog af hoor - maar de efficiëntie waarmee dat gebeurd hangt sterk af van de toestand waarin ik mij bevind. Zo kan het dus eens voorvallen dat ik niet alleen met een kater opsta maar ook met panda-ogen. Haha!

Gelukkig draag ik geen make up tijdens de blok (imagine!) behalve tijdens het examen - om toch een beetje dignity te behouden tov mijn medestudenten en de prof het plezier niet te gunnen mijn afgestreefde gezicht te zien goed wetende dat het aan zijn vakonderdeel te wijten is !

Ps: blij te zien dat je bent afgezakt naar mn (onze) nieuwe blog!! Wat vind je der al van? :D

XX