BEAUTY: My daily routine

BEAUTY: My daily routine

Style file -

Let's talk beauty, babe! Het is al sinds september geleden dat ik nog een keer mijn beauty favorites met je deelde en that's way too long. Intussen is mijn ochtendroutine alweer veranderd en ik heb enkele nieuwe beautyloves of my life die ik je wil tonen! I did not wake up like this ;)

1. Prepping is everything

Sinds ik mijn extensions vaarwel zei, heb ik weer hetzelfde probleem: fijn en futloos haar. Ik ben nog steeds op zoek naar producten die mij een hairgasm kunnen bezorgen, maar voorlopig werkt het volgende ook wel prima! Ik verdeel van mijn kruin tot de puntjes een flinke dot John Frieda Luxurious Volume Thickening Mousse over mijn handdoekdroge haar en erna spuit ik een paar keer met de Sea Salt Texturising Spray om het wat meer body te geven. Vervolgens draai ik het zo nauwkeurig mogelijk in een knot boven op mijn hoofd en zet ik het vast met een haarspeld (geen haarrekker, dan krijg je van die afdrukken).

2. Foundation is key

Ik gebruik al een jaar of twee de Tinted Moisturizer van Laura Mercier, maar tijdens de voorbije winterperiode had ik iets meer behoefte aan voldoende dekking. Omdat foundation bij mij snel voor droge plekken zorgt, gebruik ik eerst het Clinique Pore Refining Solutions Correcting Serum en daarna de Radiance Primer van Laura Mercier (big fan here!) voor een mooie glow en een effen basis. Daarna meng ik mijn alltime favorite highlighter van M.A.C., de 'Strobe Liquid Lotion' met enkele druppels Double Wear van Estée Lauder. Deze populaire foundation vind ik overigens écht een aanrader omdat hij in erg veel tinten bestaat en ook geschikt is voor de meeste huidjes. Zoek je een goede review? Deze uitgebreide review van mijn favoriete beautyblogster Mademoiselle Sophistiqué is top! Onder mijn ogen gebruik ik, naast gewoon een klein beetje foundation, de YSL Touche Eclat. Vervolgens breng ik het Prime and Fine poeder van Catrice, heel low budget want voor € 4,99 kon ik hem niet laten liggen. Hij is overigens ook waterproof en dat vind ik alleen maar fijn, als Belgian Dutchie op de fiets in Amsterdam. Ik gebruik dit poeder als barrière tussen mijn vloeibare fond de teint en mijn blush en bronzer, zodat alles mooi gemengd wordt met mijn huid en er geen strepen zichtbaar zijn. Als blush gebruik ik ofwel good old Orgasm van NARS, ofwel Coral Cruise van Dior. Deze laatste gebruik ik in combinatie met een lichte bronzer (Terracotta in n°00 van Guerlain) die ik volgens de '3' shaping methode aanbreng. Dat doe ik omdat mijn foundation de kleur heeft van mijn nek, die iets lichter is dan mijn gezicht en om vragen als 'ben je ziek?' te voorkomen. Als afsluiter gebruik ik een waterverstuiver van Vichy of Chanel om het wat minder poederig te laten uitzien én als setting spray. Werkt gegarandeerd, pinky promise!

3. There's no lies in eyes

Sinds ik vorige zomer op een event van Bobbi Brown geleerd heb hoe ik eyeliner kan gebruiken zonder dat het mijn ogen kleiner maakt, ben ik hooked. In plaats van het in een lijntje op mijn oogleden aan te brengen, teken ik een lijntje 'onder' mijn wimpers met de Super Liner van l'Oreal. Als ik er nog een kleine wing bij wil doen, teken ik eerst het lijntje buiten mijn oog en verbind het vervolgens met mijn wimperlijn halverwege mijn oog. Ik suck in dit uitleggen en ik suck nog meer in winged eyeliner. Practice, practice. Terwijl het droogt, kleur ik mijn wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood van Helena Rubinstein in de kleur Chestnut. Daarna gebruik ik de Le Volume mascara van Chanel of de Million Lashes mascara van l'Oreal.

4. Finishing touch

Lizzy loves them hairdryers. Intussen is mijn haar halfdroog en kan ik het verder drogen (op koude stand!) volgens de manier waarop ik het heb opgestoken. Door in tegenovergestelde richting te blazen, krijg ik meer volume en out of bed hair. Tot ik het niet kan laten en toch met mijn borstel door mijn haar ga om het goed te leggen. Maar goed, dit is hoe ik zonder extensions overleef. Heb je ook fijn en weinig haar en ben je toch trotse eigenaresse van vavavoom hair? Mail me, bel me, spreek me aan en red me! Dit is dus mijn current beauty army:

 • John Frieda Luxurious Volume Thickening Mousse
 • Toni & Guy Sea Salt Texturising Spray
 • Clinique Pore Refining Solutions Correcting Serum
 • Radiance Primer van Laura Mercier
 • M.A.C. Strobe Liquid Lotion
 • Double Wear foundation van Estée Lauder
 • YSL Touche Eclat
 • Prime and Fine poeder van Catrice
 • Dior blush in Coral Cruise
 • Bronzer Terracotta in n°00 van Guerlain
 • Super Liner van l'Oreal
 • Wenkbrauwpotlood van Helena Rubinstein in Chestnut
 • Million Lashes mascara van l'Oreal.

Done!

Ph // Emma Gabrielle Photography

Reacties

schreef

Maar allee, super lief Svea! Ik zit hier met blozende kaakjes :) ik reageer de laatste tijd niet meer vaak (wegens busy busy busy), maar weet dat ik hier dus nog altijd rondhang als je een nieuwe post hebt ;)

schreef

Wat een prachtige foto's, echt heel mooi gedaan zo. Heel aangenaam om te lezen en volgen op deze manier. Dat Catrice poeder, is dat de losse of de compacte versie?

schreef

Ah, Svea, weeral zo'n mooie, uitgebreide en professionele post. Love it. Ik kijk binnenkort eens voor die Double Wear van Estée Lauder, hopelijk krijg ik er ook zo'n zo'n flawless skin als de jouwe mee... ;)

schreef

Heerlijke foto's én post (ik ben fan van lange artikels - hurray)

En dat van die eyeliner onder het oog aanbrengen heb ik even geleden ook ergens opgevangen... Zo'n aanrader! You're looking fab.

schreef

Heel fijn om te lezen, deze post! Echt professioneel gedaan! Ik heb ook fijn haar, maar wel heel erg veel, dus heb nog geluk op dat vlak, hoewel de knopen soms echt een enorme opgave vormen. Je foundation ziet er echt heel erg goed uit!

XO Imke // www.pastellics.com