COLUMN: Hoe je Ex vergeten in 7 dagen

COLUMN: Hoe je Ex vergeten in 7 dagen

Opinion -

Day One: It's your heart and you cry if you want to

Blijten. En dan bedoel ik niet een traantje laten bij het auto ongeluk in Gossip Girl, maar wenen alsof er iemand is gestorven. Daarmee overdrijf ik niet want er is daadwerkelijk iemand dood. Jijzelf, de jij die je was bij de Bijna-Liefde-van-je-leven-maar-toch-net-niet. En je relatie, die ooit zo bloeiend en sprookjesachtig was dat je dacht dat de goede fee van Assepoester je leven met haar magische toverstokje betoverd had. Helaas is het nu net twaalf uur en moet je uit die ontkenningsfase komen. Dus gun jezelf nog een laatste dag waarop je meer water sproeit dan de Niagara Falls. Schaam je vooral niet en hou je niet in, huil tot je geen tranen meer over hebt. Verdrink in je zelfmedelijden en je ex-complexen zoals dat je sowieso te dik of te lelijk was voor hem enzoverder. Gebruik hier een paar hulpmiddelen voor: veel witte wijn, Ben & Jerry's, je BFF, de Titanic, alle disneyfilms, SATC, GG, PLL en foto's en herinneringen aan jou en hem in gelukkigere tijden. Tegen de avond zal je je hoogstwaarschijnlijk uitgeput voelen en stevige migraine hebben, dus neem een warm bad en ga slapen.

285925_4150945165643_1968861682_o(1)

  Day Two: Clean your wounds and add a pink band aid

Begin bij je kleerkast. Het kleedje waar hij je zo graag in zag en dat je dan maar kocht, maar dat je eigenlijk meer vindt lijken op een uitgezakt luchtkasteel inclusief torentje op je borsten. De sexy verpleegster outfit die je aanmoest elke keer dat hij 'ziek' was en de lingerie die rechtstreeks van de wallen afkomstig lijkt (maar die tepelkwastjes vond hij 'zo moulin rouge!'). Neem er afscheid van, doe het desnoods nog een laatste keer aan, kijk in de spiegel en doe een exotisch dansje. Haal dan ook maar van de eerste keer al je kleren uit de kast en maak drie stapel(tje)s: 1) Thank you for existing, 2) Too bad you're so 2011 en 3) I'm too sexy for this shit (ja shit, niet shirt). 1) sorteer je, ofwel volgens soort ofwel volgens kleur. Als je een kast met een kapstokgedeelte hebt kan je de kleren die je het meest aan doet daarop hangen. 2) vouw je mooi op en breng je naar de plaatselijke kringloopwinkel, zo ben je meteen een gulle schenkster en doe je er iemand een plezier mee. Of je kan ook een garage sale houden voor je vrienden, of ze meenemen naar een swapping event. 3) frommel je in vuilniszakken en kunnen in zo'n kledingcontainer waar regelmatig zigeunerkinderen in opgesloten zitten. Is je kledingkast weer helemaal opgeruimd en gorgeous, dan is het tijd voor deel twee: Het Bewijs Dat Je Ex Bestond Verwijderen. Al zijn spullen, boxershorts, t-shirts, schoenen, dildo's, anale ballen, liefdesbrieven, lelijke cadeautjes zoals die afschuwelijke oranje halsketting (holland-oranje, niet tangerine), knuffels etcetera. Ja, echt al zijn rommel. Of je er nu emotionele waarde aan hecht of niet, wees geen dramaqueen of clingy person maar neem een grote vuilniszak en stop er alles in dat ooit van hem was. Vooraleer je hem begint te verbranden, je rode Chanel lippenstift op je wangen hebt in indianenstreepjes en je verenoorbellen in hebt en rituele dansjes rond het vuur begint te doen, bedenk dit: het is niet omdat hij geen respect toont voor jou, dat jij geen respectvol persoon bent. De echte classy lady bezorgt De Vuilniszak dan ook via via of in persoon netjes bij hem terug. Naamloos

Day three: Le Shopping (need I say more?)

Je hebt zo flink afscheid genomen van de helft van je kleerkast en daar verdien je nu een cadeautje voor. Vooraleer je de winkels leegrooft, ga eerst naar de kapper. Doe mij een plezier (en de rest van de wereld) en ga niet voor een make-over, maar een make-better. Verander niet van coupe en kleur, maar kies ofwel een nieuwe coupe ofwel een nieuwe kleur. Less is more. Laat je adviseren door je kapper (voor liefdesverdriet moet je ALTIJD naar een gay kapper gaan, they're the best). Daarna ga je shoppen. Kies de kleren uit die je ex afschuwelijk vindt, maar waarvan jij weet dat ze jou prachtig staan. Koop niet de hele winkel leeg omdat je je slecht voelt, want uiteindelijk zal er niets bijzitten dat je echt echt echt wou. Koop key items en een kwaliteitsvolle originele blazer is altijd beter dan drie basic t-shirtjes met een eenhoorn op. Schoenen: koop een paar metershoge hakken bij Steve Madden, ofwel in flashy roze, ofwel in nude want dat maakt je benen langer en is combineerbaar met alles. Struin vintagewinkeltjes af op zoek naar de perfecte vintage 2.55, of koop gewoon een mooie lederen handtas (Longchamp classics of de BB van Lancel). Tip: koop nooit, nooit, nooit een knock-off. You're a woman with class en je handtas zegt veel over wie je bent (en je bent echt, niet made in China). Bij je nieuwe outfit hoort nieuwe make up en het is heel simpel: rode nagellak van Chanel (every heartbroken girl needs un peu de Chanel). Ik raad Rouge Fatal, Suspicious, Pirate en Lotus Rouge aan. De dagcrème van Philosophy (en het masker Keep The Peace) en een goede terracotta, die van Guerlain zijn altijd goed.

Doe mij een plezier (en de rest van de wereld) en ga niet voor een make-over, maar een make-better. Verander niet van coupe en kleur, maar kies ofwel een nieuwe coupe ofwel een nieuwe kleur. Less is more.

Naamloos2

Day Four: My name is Karma and I'm a bitch

"Nothing I can do to you is as bad as what you did to me, but don't think that will stop me from trying." Vandaag is je tweede naam Blair Waldorf. Je bent gekwetst, hij is de ergste klootzak ter wereld en hij gaat neer. Denk goed na over zijn zwakke punten en kies er eentje uit. Ik denk aan typische kleine piemel roddels, rotte eieren op de voorgevel van zijn huis,... Je kan ook extreem doen en zijn beste vriend in je bed lokken maar dat is niet zo klassevol. De belangrijkste regel in the game of revenge is dat het nooit van jou komt. Eet een groot stuk chocolade en schrijf je hele strategie uit. Bespreek ze met je vriendinnen en beeld het je in. Daarna verbrand je je meesterlijke plan want je staat erboven. Wraak is een gemeen iets om te doen. De beste wraak dat er is, is simpelweg gelukkig zijn. Let's work on that. (en gohja, je mag het stiekem wel houden voor als je echt niet anders kan, een soort van Plan B) Day Five: Introspection is the key to perfection Sta eens stil bij jezelf vandaag. Wat zijn je goede punten en je negatieve? Schrijf ze op. Maak een lijst van wat je nog wil doen in je leven. Maak een Tumblr of Pinterest account aan om je creativiteit aan te wakkeren. Maak een lijst van dingen die je dit jaar nog wil bereiken. Stel jezelf duidelijke doelen en schrijf er manieren bij hoe je ze kan bereiken. Je startpunt zijn je passies. Waar leef je voor? Waar hou je intens van? Waar ben je goed in? Wat doe je het liefst van allemaal? Vind een uitlaatklep. Doe een cursus. Zoek een nieuwe sport. Neem een tattoo, of paaldansles. Koop een hondje. En als je toch bezig bent, maak ook een lijstje van al Zijn negatieve punten. Schrijf op waarom het niet is gelukt. Leg de fout niet helemaal bij hem, maar leg ze ook niet volledig bij jou. Denk na over waar jij het had beter kunnen doen, ook al is dat iets zoals dat je juist teveel hebt gedaan. Probeer jezelf te verbeteren op elk punt waar verbetering mogelijk is. Word een betere versie van jezelf. Groei. Leer nieuwe dingen kennen en doen. En bekijk dit hele einde van de relatie als een nieuw begin, een nieuwe mogelijkheid. Nu heb je de vrijheid om enkel maar rekening te moeten houden met jezelf. Wat wil jij eigenlijk doen? Niet je omgeving, niet de maatschappij, maar wat wil jij met je leven doen? Het is van jou, het is kort, dus haal het maximum eruit en geniet ervan.

Wat wil jij eigenlijk doen? Niet je omgeving, niet de maatschappij, maar wat wil jij met je leven doen? Het is van jou, het is kort, dus haal het maximum eruit en geniet ervan.

naamloos3

Day Six: Impulsive trips are the best trips.

Ga ergens heen waar je nog niet eerder bent geweest. Dat kan het park in je eigen gemeente zijn, maar als ik toch echt iets moet aanraden: ga naar Parijs. Ga alleen, of met een vriendin. Neem mee wie je wil. Regel 1: Plan niets. Ontdek de stad zonder kaart (rij wel met de GPS naar daar, je wil niet in nord-pas-de-calais stranden), eet macarons bij Laduree, ga twee keer naar de Eiffeltoren (1 keer overdag, 1 keer 's avonds), lees de Vogue Paris op een bankje langs de Seine, drink een glas witte wijn in Café De Flore, winkel bij Colette, ga kwijlen bij de winkeletalages in Avenue Montaigne, eet een baguette met de knappe Parijzenaar die je op straat vroeg naar de beste bakker en ga naar de Moulin Rouge. 323932_4019448318304_358815403_o

Day Seven: Blow him one last kiss

De voorbije dagen zijn leuke dagen geweest, maar toch mis je hem wel een beetje. Dat is normaal en kan zelfs nog een tijdje duren. Laatste regels: 1) Een rebound kan, maar begin in godsnaam niet meteen aan een vaste relatie. 2) Wees egoïstisch, vooraleer je anderen op de eerste plaats stelt, zorg eerst dat je zelf eerst weer helemaal oké bent. 3) De machteloosheid, het verdriet en alle andere fucking kutgevoelens die je voelt bij het hebben van een gebroken hart zijn verschrikkelijk, maar weet: This too shall pass. Het gaat over. 4) Ook al voel je je slecht, probeer positief te blijven (dit is een levenshouding, iedereen kan het). En onthou de grondregel voor de classy ladies: Heb zelfrespect. Dit houdt in dat je niets moet doen dat tegen je eigen waarden, normen en principes ingaat. Ga dus niet zijn nieuwe liefde slaan als je tegen geweld bent (als je pro geweld bent, go for it). Wees trouw aan jezelf. Dit is de basis voor gezond zelfvertrouwen. En weet dat je het waard bent en ook al was je ex niet de juiste persoon voor jou, je zal wel iemand vinden die wel bij je past. En dan nog, wees eerst gelukkig met jezelf. Trek je niet teveel aan van wat hij doet, of met wie hij het doet, het is niet langer een deel van jouw leven en jijzelf kan kiezen hoe je met wat hij doet omgaat. Distantieer je ervan, maar blijf beleefd. Jij bent beter dan dit. Het is niet omdat hij je niet heeft behandeld zoals het zou moeten, dat je het daadwerkelijk verdient zo behandeld te worden.

417328_4080033952907_2099707691_n

 

You've had enough of this, blow him one last kiss and let go.