FASHION: D(inner)ungarees and a movie

FASHION: D(inner)ungarees and a movie

Style file -

'Ik was al zéker drie maanden op zoek naar een salopette!', vertel ik enthousiast over mijn nieuwe vondst aan een vriendin, die voorzichtig meeknikt en me vervolgens met het hoofd schuin aankijkt. 'Wat voor vreemd Vlaams iets is een salopette?', vraagt ze met een blik in haar ogen alsof ik net uit een buitenaards ruimteschip kwam gestapt - buitenaards is veel gezegd, maar België komt in de buurt. Ik rol met mijn ogen omdat ik na een flinke zes maanden nog steeds met een Vlaamse tongval praat en toon haar één van bovenstaande foto's. 'Oh, een tuinbroek! Zeg dat dan joh!', roept ze uit (Nederlanders durven soms wel eens moeite te hebben met andere talen, vooral als ze Frans proberen). Maar goed, een tuinbroek dus. Ook wel gekend als salopette, dungarees of overall, zo blijkt. Die dan ook nog eens veel respons krijgt à la 'Heb je nou een tuinbroek aan?!' of 'Ga je lekker in de tuin werken?' of 'Is dat wat een barvrouw tegenwoordig aan moet?' of 'Is dat nou écht Belgisch?' etc. Je merkt het, de meningen zijn sterk en verdeeld. Maar ach, couldn't care less. Ik hou van de nonchalance, de praktische trompe l'oeil (al een outfit op zich maar te vermijden bij blaasontstekingen) en de multicombineerbaarheid. Ik draag mijn nieuwe lieveling hier met een kanten blouse om het eleganter te maken (maar neem het van mij aan en ga zo niet naar buiten voor het 16 graden is) maar het kan evengoed met een longsleeve en een cardigan. Et voilà, mesdames, la salopette!

Leather jacket // VINTAGE  Blouse // ZARA  Dungarees // ZARA   Boots // ACNE STUDIOS

Ph // Emma Gabrielle Photography

Reacties

schreef

Ik ben ook echt al even op zoek naar een salopette, ha, deze is wel heel leuk! En inderdaad, niks van aantrekken van wat ze denken van die tuinbroek, super leuke combi! X

schreef

Hahaha leuke post!

schreef

Salopette, tuinbroek, whatever... 't Staat u goed en da's het het belangrijkste ;-)

Ellen schreef

Haha, superleuke post! En hele mooie outfit Svea... Je staat er super mee, met die "tuinbroek" ;-)

schreef

Superleuke outfit! Heel fun :-) En echt hele toffe beelden weer.