FASHION: Something blue, something you

FASHION: Something blue, something you

Style file -

Afgelopen maandag was het Koningsdag, ook bekend als de dag waarop je gaat feesten of de stad uit vlucht. Ik heb een hekel aan drukte dus achteraf gezien had ik beter voor de laatste optie gekozen. Ergens rond de middag stond ik een beetje verdwaald om me heen te kijken, wanneer een oudere dame met een knaloranje hoed op een gesprek met me aanknoopte. De Italiaanse bleek een vast figuur te zijn in de buurt waar ik woon en leeft intussen al zestien jaar in Amsterdam. Tijdens het gesprek schokte ze af en toe met haar hoofd en haar handen beefden als ze een trek van haar sigaret nam. Blijkbaar, zo vertelde ze met een dik Italiaans accent, verkocht ze de Amsterdamse Straatkant, omdat ze omwille van posttraumatische stress-stoornis geen normale baan kon hebben maar toch graag iets wou doen om haar eigen geld te verdienen. Dus daar stonden we dan, twee vreemdelingen, met elk een andere nationaliteit, de Nederlandse monarchie vierend. Toen ik huiswaarts keerde, wenste ze me 'nog een héle fijne eerste Koningsdag!' en zwaaide nog een keer met haar oranje vlaggetje. Onderweg kwam ik nog tientallen Nederlanders tegen, sommigen uitbundig dansend of schreeuwend en voornamelijk van top tot teen in het oranje, blauw, rood en wit. Haar simpele en eerlijke enthousiasme voelde voor mij als tien keer echter. Ik ben voor de rest van de dag rustig binnen gebleven, maar dat betekent niet dat ik Nederland niet vier. Ik vier Oranje elke dag, vloekend op de fiets, bitterballen etend, tijdens borreluur met een wijntje. Met open mond naar de grachten kijkend, tulpen op mijn salontafel, genietend van een Amsterdams accent op de tram. Alle clichés op een rijtje. Maar het meest vier ik Holland in gesprekken met mensen zoals zij, eerlijk, onomwonden en echt.

 

Coat // ZARA  Shirt // ZARA  Jeans // TOPSHOP  Booties // ACNE STUDIOS  Bag // MICHAEL KORS

Ph // PVH.

Reacties

schreef

Ik heb mezelf toch ook een beetje op de achtergrond gehouden :) Int midden van de stad :)