#FOTA15 voor Clinique: In drie stappen naar trouw aan jezelf!

#FOTA15 voor Clinique: In drie stappen naar trouw aan jezelf!

Keys to succes -

Zoals je hier al kon lezen (en zien), ben ik bij de laatste tien finalisten voor de Flair Online Talent Award! Om bij de laatste drie finalisten te raken, moet ik twee opdrachten tot een goed einde brengen. Vandaag deel ik mijn eerste opdracht voor huidverzorgingsmerk Clinique met je! 

"Maak een filmpje van max. 30 seconden over jouw belofte aan de toekomst. #FaceForward"

 

 

Ik weet hoe het voelt als je denkt dat je niet goed genoeg bent. Als je je misschien opgesloten voelt, of alleen. Verander je perspectief. Bang zijn voor verandering is normaal en zelfs een goede emotie. Als je je hele leven op dezelfde plek blijft, mentaal of fysiek, kan je niet groeien. Gebruik je emoties. Gebruik je kwetsbaarheid als kracht. Niemand beslist hoe jij je leven leidt. Maak je eigen keuzes. Wees trouw aan jezelf.

Mijn grootste angst is dat ik niet goed genoeg ben. Tot nog niet zo lang geleden, was deze angst een allesbepalende factor in mijn leven. Hoe ik mij kleedde, mijn haar deed, waar ik mijn tijd aan spendeerde stonden allemaal in het teken van het krijgen van bevestiging van anderen. Ik heb mij het grootste deel van mijn kindertijd tot mijn 21 jaar in bochten gewrongen om er toch maar bij te kunnen horen, ook omdat ik bang was om alleen te zijn en door niemand leuk te worden gevonden. Maar ik verloor mezelf in dat proces, ik had helemaal geen idee meer wie ik was of wat ik wou doen met mijn leven. Het is pas sinds kort dat ik een persoonlijke verandering heb doorgemaakt - ik maak ze nog steeds door - het is een proces van vallen en opstaan. De grootste les die ik tot nu toe heb geleerd is dat ik alles kan verliezen, maar niet mezelf zolang ik trouw blijf aan wie ik ben. Dat is mijn belofte aan de toekomst. En dat zelfs in mijn zwakste momenten, mijn eigen kracht nog steeds bestaat. Het enige wat ik moest doen, was die kracht terugvinden.

1. Verander je perspectief

Je perspectief is hoe jij de wereld ziet. Meestal zitten we zo vast in één bepaalde visie, dat we niet geloven dat er ook nog andere manieren zijn om naar de wereld en onszelf te kijken. Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van harde muziek of uitgaan, maar van kleinschalige concertjes en een boek lezen in de zetel. Festivals en grote clubs zijn voor mij een no-go. Dat vind ik erg jammer omdat het op zich echt leuke evenementen zijn en ik voelde me heel slecht bij het feit dat ik er geen plezier uit haalde terwijl anderen dat wel konden. Dat hoeft niet zo te zijn. Ik was diegene die mezelf slecht deed voelen omdat ik mezelf de schuld gaf van het niet kunnen aanpassen aan de maatschappelijke hypes, waarden en normen. Dus het was aan mij om mijn visie op mijzelf te veranderen en dat gaf mij kracht om mezelf te accepteren zoals ik ben.

2. Gebruik je emoties

Als HSP'er (hoogsensitief persoon) is het voor mij moeilijk geweest om op de, voor mij, juiste manier om te gaan met wat ik voel en hoe dat een effect heeft op mijn reacties. Dat is het nog steeds, maar je kan zo ontzettend veel over jezelf bij leren als je je emoties niet meer uit de weg gaat, maar juist toelaat. Niet alleen verwerk je gebeurtenissen en gevoelens veel sneller, je leert er ook meer mee omgaan. Als ik nu boos of verdrietig ben, probeer ik mezelf de tijd te geven boos of verdrietig te zijn en er dan iets productief mee te doen. Zoals hardlopen als ik boos ben, of schrijven als ik verdrietig ben. Geef het een plaats en je zal zien dat uit negatieve emoties positieve gebeurtenissen kunnen voortkomen - dan wordt kwetsbaarheid een kracht.

3. Maak je eigen keuzes

Omdat ik me soms heel anders kan voelen dan mijn omgeving omdat ik niet doe wat zij willen dat ik doe, voel ik me soms slecht. En soms maak ik hierdoor ook verkeerde keuzes. Ik heb geleerd dat ik moet luisteren naar mezelf en niet alleen mijn verstand, maar ook mijn intuïtie moet gebruiken om keuzes te maken. Vraag je simpelweg af of de keuze die jij maakt ook de keuze is die jij wil maken. Ik schreef ook al een artikel over hoe je bewust keuzes kan maken, je kan deze blogpost hier lezen.

Deze drie levenslessen leiden voor mij tot het enige dat mij vrijheid, (zelf)liefde, groei en rust brengt: trouw zijn aan mezelf. Dat is mijn belofte voor de toekomst. Het is moeilijk, maar het is een levenswijze waar ik elke dag aan werk omdat het zo belangrijk is voor mij om mijn leven te leiden op een manier die consistent is met wie ik ben.

Winactie Foodnomads: help anderen trouw zijn aan zichzelf

Omdat trouw aan jezelf blijven niet alleen een doel is voor mezelf, maar ook voor anderen, ben ik een samenwerking aan gegaan met Foodnomads. Dat is een bedrijf die kleine en nog niet zo bekende merken een platform biedt door middel van een foodbox. Ze geven zelfstandigen en mensen met een passie voor eten de kans om hun eigen creaties bekend te maken. Daarbij geven ze ook nog een percentage van de opbrengst aan een goed doel. Siska Schoeters stelde een herfstbox samen met haar favoriete ontbijtproducten (met oa. artisanale karamelpasta en knapperige granola) twv. €39,95 en deze box mag ik twee keer weggeven! Ontdek hier wat er allemaal in de box zit. De winactie geldt voor Nederlandse en Belgische lezers. Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Like de Facebookpagina van Foodnomads en Les folies des XX
  2. Laat onderaan deze blogpost of onderaan deze Facebookpost een reactie achter met daarin wat jouw (aan jezelf) belofte voor de toekomst is en je mailadres.
  3. De wedstrijd sluit op maandag 5 oktober om 12 uur 's middags. De winnaars worden via mail verwittigd.

Op de landingspagina van de FOTA15 vind je de filmpjes van de andere kandidaten. Maandag 5 oktober kom ik te weten of ik bij de laatste zes finalisten zit! Spannend!

Wat is jouw belofte voor de toekomst? Wat vind je van deze campagne?

 

Met dank aan Foodnomads, Francesca van Daele en Nele De Winne.