Sexy zijn voor beginners

Sexy zijn voor beginners

Opinion -

De vlammen van de kaarsjes wiegen zachtjes heen en weer en ik ontwaar mijn spiegelbeeld in de duisternis. Mijn borsten worden omhuld door minuscule zwarte kant en mijn onderbroek bedekt niet wat het zou moeten bedekken. Ik stuntel al vijftien minuten met mijn jarretelles die mijn haast doorzichtige stay-ups op hun plaats moeten houden. Een halfuur later bevind ik me in een heel andere positie, maar wel één waarbij ik opnieuw verveeld naar mijn spiegelbeeld zit te staren, terwijl ik af en toe ritmisch kreun. Ik rol met m’n ogen naar het lingerietasje dat in de hoek gretig meekijkt en betrap mezelf op de hoop dat het kassaticket er nog in zit zodat ik m’n geld terugkrijg. Ik voel me alsof ik Nederlands Bekendste Prostituee Louise Fokkens ben die langs een paal glijdt tijdens een peepshow op de Wallen. Alleen dan zonder de passie die zij voor haar werk ongetwijfeld wél gevoeld zal hebben. Letterlijk, ook. Als ik de volgende ochtend naakt voor de spiegel sta en de keuze maak tussen mijn roze, enkellange badjas en een zwart, satijnen kamerjasje, vraag ik me af waar ik me nu het meest sexy in voel. Na m'n vorige poging als sexy kitten die uitliep in het kneuzen van mijn dikke teen en Lizzy die het allemaal heel verwarrend vond, weet ik het eigenlijk niet meer goed. Wat is sexy?

Volgens Google heeft sexy zijn vooral te maken met de juiste heup-taille-ratio, een hoge en dus vrouwelijke stem, lang en glanzend zeemeerminnenhaar, een glimlach, een no make-up look en een rood jurkje met een stel bruine, lange benen onder. Diepe decolletés zijn blijkbaar al normaal geworden en in push-ups vind je tegenwoordig consistent een extra paar tieten, wat je als man zijnde een volleerde visser maakt. Dat de zoekmachine het toch wel bij het rechte eind heeft, bewijst de massale aanwezigheid van getuite lippen en verwanten op sociale media in dit selfie millennium. Maar ben je dan ook sexy als je gewoon meedoet met wat maatschappelijk verwacht wordt van sexy? Met andere woorden: maken die jarretelles om mijn billen mij automatisch sexy?

Die gedachtegang is één van de redenen waarom ik jarenlang mijn voeten martelde met hoge hakken, lang haar fakete met veel te dure haarverlengingen en me in een te strak, leren jurkje wurmde waarin de grootste uitdaging bestaat uit op een stoel te zitten. Vervolgens vroeg ik me steevast af waarom ik me niet sexy voelde, maar juist oncomfortabel en onzelfzeker. Wonder why. Mijn levensdoel is ook niet meteen een kamer te krijgen in de Playboy Mansion. En dan komt het moment dat je voor de spiegel staat en je je afvraagt waar je dit dan allemaal voor doet. Voor jezelf? Niet bepaald. Voor je ego? Misschien.

Fast forward naar mijn afspraak bij de gynaecologe. Mijn benen in de stijgbeugels en mijn hoofd naar rechts gekeerd, waar ik mijn baarmoeder in volle glorie live aanschouw. Ik heb me, verrassend genoeg, nooit zo naakt gevoeld. De gynaecologe wijst aan waar mijn eierstokken zitten en de zwarte, korrelige structuur die ze versieren, blijken niet vlekken op het scherm, maar mijn eicellen zijn. Even later krijg ik de verzekering dat mijn baarmoeder haar werk naar behoren doet. Ik voel me, afgezien van de zoektocht naar mijn onderbroek die uiteindelijk onder haar bureau bleek te liggen, heel geslaagd. En vreemd genoeg ook heel sexy want bewezen vrouwelijkheid, waarna ik licht heupwiegend de deur uitga.

Insert phone sex voice here, als ik zeg dat de sleutel tot me sexy voelen vanbinnen zit. Ook letterlijk. Dat zeg ik nu, reflecterend op één van de dieptepunten uit mijn bestaan, de avond dat ik jarretelles droeg om iemand anders een plezier te doen terwijl ik me eerder een lustobject voelde dan een vrouw. Nu kan je wel met je ogen rollen, maar ik kan je als wannabe ervaringsdeskundige verzekeren dat er niets zo onsexy is als iets proberen te zijn wat je niet bent. Hou je van jarretellen en paaldansen? Vooral doen. Hou je van roze, fluffy badjassen en voel je je helemaal de bom in je joggingpak? Vooral doen. Het gaat niet om wat je draagt of doet, maar hoe je je daarbij voelt. En zeg nu eerlijk, wat is er sexyer dan je jezelf te voelen?

Illustratie met dank aan en © Chrostin