TRAVEL: Christmas in Brussels

TRAVEL: Christmas in Brussels

Inspirational -

Kerst heeft voor mij elk jaar een andere betekenis. Ik heb een haat-liefde verhouding met de kerstperiode. De drukte in de winkelstraten vind ik verschrikkelijk, net als de maatschappelijke druk om het gezellig te hebben op kerstdiners met verre familieleden waar je de standaard vragenlijst driehonderd keer afloopt. In mijn top drie van slechtste kerstcadeaus ooit staan 'puppy poster' en 'vierdehands rock'n roll boek' op een gedeelde eerste plaats. Daar tegenover staat dat ik alle over the top Kerstmis dingen helemaal fantastisch vind. Zo ben ik wel fan van een kerstmarkt hier en daar, en als 'All I want for Christmas' speelt, sta ik op de eerste rij heel vals mee te zingen. Ik smelt meteen voor everything reindeer en kerstlichtjes ophangen wordt vanaf begin december mijn grootste hobby. Het allerleukste aan Kerst dit jaar is dat ik, door in Amsterdam te wonen, heb ontdekt wie mijn vrienden zijn en hoeveel mijn familie voor mij betekent. Deze Kerst staat voor mij in het teken van rust en bekomen van de laatste maanden van 2014 en die paar dagen samen met de mensen die ik enorm heb gemist doorbrengen. Samen met één van mijn beste vriendinnen verdween ik heel even van de wereld, recht de gezellige sfeer van de Brusselse kerstmarkt in.

We mochten gebruik maken van de fantastische faciliteiten van het Pullman Brussels Centre Midi. Welk excuus om weg te vluchten uit de kerstdrukte is beter dan roomservice en een heerlijk kingsize bed? Tel daar de oprechte vriendelijkheid van het hotelpersoneel, een wijntje 's avonds en een uitgebreid ontbijtbuffet 's ochtends bij op en je hebt de ideale kerstformule. Benieuwd naar hoe dat er juist uitziet? See for yourself!

 

 

Heb je nu ook zin gekregen om je eindejaarsdagen door te brengen in deze sfeer en wil je a little escape naar het buitenland met je geliefde? Naast de traditionele kerstmarkt van Brussel, zijn er maar liefst zes verschillende kerstmarkten in Keulen. What are you waiting for?

Met dank aan Accor Hotels, Francesca van Daele en Lennart Querter.